Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Δημοκρατία



Γράφει η Γιώτα Γ.

«Μας κυριαρχούν σήμερα οι ανεύθυνοι, οι δημοσιογράφοι, οι σαλτιμπάγκοι του κοινοβουλευτισμού. Και το χειρότερο, μας κυριαρχούν και ταυτοχρόνως μας κοροϊδεύουν αφού τυραννούν εν ονόματι των λαϊκών ελευθεριών.» Ιωάννης Συκουτρής

«Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα στο οποίο ο λαός έχει την απόλυτη εξουσία, το πολίτευμα που πάντα υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.»


«Δημοκρατία ίσον ελευθερία».
Θα σου πουν πως στην δημοκρατία έχεις τόση ελευθερία λόγου, που μπορείς ακόμα και την αμφισβητείς ή και να χλευάζεις τους ηγέτες της και παρόλο που αυτό μοιάζει πράγματι ένα πολύ καλό επιχείρημα, στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μία παγίδα. Οι κλίκες των δημοκρατών έχουν όντως αφήσει μία υποτυπώδη ελευθερία στην κριτική, όχι όμως επειδή πιστεύουν στην ελευθερία του λόγου αλλά γιατί δεν φοβούνται. Σίγουροι για τους εαυτούς τους αλλά και γα την δημοκρατία τους, σε βαθμό αλαζονείας, γιατί γνωρίζουν πως έχουν για υποστηρικτές έναν ολόκληρο στρατό υπνωτισμένων και υποτακτικών πολιτών, που σπάνια τους επηρεάζει η αρνητική κριτική, ακόμα και αν δεν είναι μία στείρα κριτική αλλά μία κριτική με επιχειρήματα και αποδείξεις.

Γνωρίζουν επίσης πως ακόμα και αν ένα μέρος του στρατού τους επηρεαστεί, δεν θα προκύψει καμία "επικίνδυνη" αντίδραση και πως οι γκρίνιες σύντομα θα πάψουν και όλα θα ξεχαστούν. Αν ποτέ οι δημοκράτες αισθανθούν πως απειλούνται από πρόσωπα ή φωνές που μέσω της δράσης ή της κριτικής τους επηρεάζουν ένα κομμάτι αυτού του στρατού, τόσο, ώστε αυτό το κομμάτι να αντιδράσει δυναμικά, τότε θα φροντίσουν με δημοκρατικές πάντα διαδικασίες, να πάψει κάθε επιζήμια και επικίνδυνη γι'αυτούς φωνή, θα κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν την δημοκρατία. Είσαι ελεύθερος λοιπόν να εκφράσεις κάθε σου άποψη, μόνο με την προϋπόθεση πως οι απόψεις σου εναρμονίζονται με τις καθολικά ορθές απόψεις της δημοκρατίας. Ελευθερία του λόγου δεν σημαίνει και δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης επικίνδυνων ιδεών και απόψεων, γι'αυτό να προσέχεις τι λες.

Δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.
Εκλογές, η ώρα που ο λαός θα επιλέξει σε ποια χέρια θα εμπιστευτεί το μέλλον του για τα επόμενα χρόνια. Μια διαδικασία υψίστης σημασίας που απαιτεί υπευθυνότητα και σύνεση. Η δημοκρατία παίρνει τόσο στα σοβαρά αυτή την διαδικασία που δίνει το δικαίωμα στους πάντες να συμμετέχουν, χωρίς κανένα κριτήριο. Έτσι ανήθικοι θεατρίνοι, ψεύτες, κλέφτες και άνθρωποι με προσωπικές φιλοδοξίες, που έχουν σαν στόχο τα προνόμια και την ευνοϊκή μεταχείριση και όχι την ευημερία του λαού, έχουν το δικαίωμα να εκλεγούν. Έπειτα μία μάζα πολιτών που δεν ασχολούνται με τα κοινά, δεν ενημερώνονται ούτε καν ενδιαφέρονται για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, που δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά για το κόμμα που θα επιλέξουν (όπως ποιο είναι το πρόγραμμά του ή ποια πρόσωπα είναι τα βασικά στελέχη και ποιο το ποιόν αυτών των προσώπων) και έχουν προσωπικό συμφέρον, επηρεάζουν το αποτέλεσμα με την γνώμη τους.

Όλο αυτό το παρατράγουδο, όσο εγκληματικό και αν είναι, βολεύει σχεδόν τους πάντες και σχεδόν όλοι μένουν ευχαριστημένοι. Οι πολιτικοί θα απολαύσουν τα προνόμια που ήθελαν και θα βγάλουν τα γούστα τους, ενώ οι πολίτες θα είναι χαρούμενοι που για άλλη μία φορά έκαναν το καθήκον τους, χαρούμενοι που έχουν δικαιώματα και ελευθερίες. Στην συμφορά και στην αποτυχία, που θα ρθουν σίγουρα, οι μεν θα κατηγορήσουν τους δε και αντιστρόφως, ο πολίτης θα γκρινιάζει που τον γέλασαν την ίδια ώρα που ο πολιτικός θα χλευάζει τον πολίτη. Το ζήτημα θα λήξει στις επόμενες εκλογές, χωρίς να έχουν αποδοθεί ευθύνες σε κανέναν. Η απόδοση ευθυνών και η δικαιοσύνη απειλούν την δημοκρατία. Έχει τόση μεγάλη επιτυχία όλο αυτό, που το επαναλαμβάνουμε με ευλάβεια εδώ και πολλά χρόνια.

Βέβαια κάπου εκεί μέσα στο χάος, θα βρει κανείς ψυχές που νοιάζονται με ειλικρίνεια για τον μέλλον, που ενδιαφέρονται , που θέλουν να προσφέρουν με ανιδιοτέλεια και θέλουν να ακουστεί η φωνή τους, μία φωνή μου μοιραία πάντα χάνεται μέσα στην Χάβρα των "ελεύθερων πολιτών', μα ακόμα και έτσι δεν τα παρατάνε.

Στο πρόσωπο λοιπόν της δημοκρατίας πρέπει όλοι να δούμε έναν καθολικό και αναντικατάστατο Θεό που προσφέρει σε όλους το ιερό και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα του να μπορείς να κοροϊδέψεις και να μπορείς να επιλέξεις ποιος θα σε κοροϊδέψει, να μπορείς να κλέψεις και να μπορείς να επιλέξεις ποιος θα σε κλέψει,να μπορείς να εγκληματείς χωρίς ευθύνες και να μπορείς να επιλέξεις ποιος θες να εγκληματήσει χωρίς ευθύνες και χωρίς να’ χεις ευθύνες και συ ο ίδιος.

Στην δημοκρατία τον τύραννο που θα σε λεηλατήσει, θα σε εξευτελίσει και που στο τέλος θα σε διατάξει να κάνεις θυσίες όσο αυτός θα σε κοιτάει αφ'υψηλού,τον διαλέγεις εσύ.

Στην παράσταση της δημοκρατίας οι πολιτικοί που διάλεξες δεν έχουν λόγω για το σενάριο ή την πλοκή(αυτές είναι «αλλωνών» δουλειές). Πόσο μάλλον εσύ.. εσύ απλά επιλέγεις τους ηθοποιούς της αρεσκείας σου, μόλις η διανομή των ρόλων τελειώσει, εσύ θα είσαι ένας "ελεύθερος" και απαθής θεατής και η γνώμη σου θα έχει τόση αξία, όση αξία έχει και η ύπαρξη σου στα μάτια των εκλεγμένων σου, δηλαδή μηδενική.

Αλίμονο σε όποιον δεν προσκυνάει αυτόν τον Θεό και σε όποιον δε νιώθει ευγνωμοσύνη, γιατί αυτός είναι αχάριστος και κατά της ελευθερίας

Η δημοκρατία δεν θέλει ανθρώπους άξιους ούτε και λευτεριά. Θέλει ανθρωπόμορφους αλήτες και εκούσια σκλαβιά.

Κάποιοι αξίζουν τέτοια ελευθερία. Εσύ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Πολεμιστές της Ευρώπης: Michael Wittmann και Balthazar Woll

Η Ευρώπη είναι η πατρίδα της Λευκής Άριας Φυλής και η ιστορία της Ευρώπης είναι στολισμένη με αμέτρητα παραδεί...