Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί τους φονιάδες. Πακέτο στήριξης 94 εκατ. Ευρώ προς την Αλβανία


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες 5 Δεκεμβρίου, το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης 2018 για την Αλβανία. Με το πρόγραμμα αυτό, η Ε.Ε. χορηγεί 94 εκατ. Ευρώ προς στήριξη της Αλβανίας κατά την διαδικασία της Ευρωπαϊκής της ολοκλήρωσης. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αλβανία, το πρόγραμμα εστιάζει σε θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν την ευρωπαϊκή προσέγγιση όπως το κράτος δικαίου, η οικονομική ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος.

Τα κεφάλαια της ΕΕ θα διοχετευθούν για την ενίσχυση του κράτους δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς, συνεχίζοντας την υποστήριξη της ΕΕ στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης του τομέα της δικαιοσύνης. Το πρόγραμμα θα βοηθήσει επίσης την Αλβανία να βελτιώσει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα των αρχών επιβολής του νόμου στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών. Θα συμπληρώσει αυτές τις δράσεις με επενδύσεις στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των πληγεισών περιοχών.

Αναγνωρίζοντας τις μεγάλες δυνατότητες του τουρισμού για οικονομική ανάπτυξη στην Αλβανία, τα κονδύλια της ΕΕ θα συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση του τουρισμού υψηλής ποιότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η προστασία του περιβάλλοντος, και ιδιαίτερα η επεξεργασία των λυμάτων, αποτελεί προτεραιότητα της βοήθειας της ΕΕ. Η ενισχυμένη ποιότητα των υδάτων και οι καλύτερες συνθήκες υγιεινής θα συμβάλλουν επίσης στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προς όφελος των Αλβανών πολιτών.

Τέλος, η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη συμμετοχή της Αλβανίας σε προγράμματα της ΕΕ όπως το Erasmus +.

Από: Himara.gr

Το δικό μας σχόλιο: Όσο δεν στοχοποιείται ο πραγματικός εχθρός, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι αχυράνθρωποι της, τα συνθήματα τύπου "δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ" κλπ, παραμένουν μια ανώδυνη για το Σύστημα εκτόνωση και ρητορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Γιάννης Λαγός: Όλη η αλήθεια και οι εξελίξεις στον εθνικιστικό χώρο (Αντικαθεστωτική Επικαιρότητα #50)

Στην εκπομπή αυτή ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός μιλάει για όλους και για όλα, απατώντας σε καίρια ερωτήματα. Δείτε την συζήτηση πατώντας...